Vandaag deel ik weer een paar hele leuke boekjes voor dreumesen en peuters. Alle boekjes hebben ons heel veel leesplezier gegeven. De één wat meer dan de ander. Vandaag deel ik graag mijn ervaring met jullie in de ‘Boekentips Augustus’. Lees daarom snel verder als je benieuwd bent naar onze ervaringen of op zoek bent naar een boekentopper. 

Boekentips Augustus

De avonturen van Joep & Koos

Ze worden de beste vriendjes, Joep en Koos. Ben je ook zo benieuwd naar hun grappige avonturen? Dit vrolijke prentenboek is geschikt voor peuters en kleuters

boekentips augustusWij zijn thuis dol op humor. Ook merk ik dat Olivia dit steeds een beetje meer gaat begrijpen als dit in boeken voorkomt. Bij het lezen van dit vrolijke boekje hadden wij dan niet alleen veel plezier met lezen maar ook lol. Dit liet mij weer eens zien hoe leuk en gezellig het samen lezen is. Het boek beschrijft op een grappige manier de avonturen en wij waren beide van het begin tot eind in de greep van het leuke verhaal. Ook de mooie illustraties maakten ons extra enthousiast over dit boekje. De avonturen van Joep & Koos koop je hier voor €15,75.

Aan de kant! Waar is de brand?

Tsjak, tring, taa-tuu, TOEEET! Luister samen met je kindje naar de spannende geluiden in de stad. Dit is een geluidenboek voor peuters met aan- én uitknop.

boekentips augustusDit boek heeft vijf geluiden: van voertuigen. Denk hierbij aan de helikopter, brandweer, fiets en de taxi. En heb je genoeg van het geluid? Met een knopje aan de achterkant zet je het heel eenvoudig uit! Iets wat ik zelf heel erg fijn vind aangezien ik soms horendol word van al dat speelgoed waar geluid uit komt. Daarnaast is het boek hier thuis een succes omdat je natuurlijk gewoon de tekst kunt voorlezen uit het boekje, maar je kunt er zelf ook genoeg tekst bij verzinnen. En dat is iets wat het hier thuis extra interactief maakt. Het boekje ‘Aan de kant! Waar is de brand?’ koop je hier voor €12,99.

Moet je zien!

Hé, wat ligt daar? Egel begint te stralen. ‘Moet je zien!’
De tak is een zwaard, een kruk, een hengel. Maar zien Egels vrienden dat wel? Dan gaat het regenen. De tak wordt een tentstok, en nog veel meer… Een vrolijk verhaal voor kleine deugnieten over vriendschap en verbeelding. Met humor voor zowel de ouders als hun kleintjes.Het eerste prentenboek met een rol voor een mobieltje!

boekentips augustusMobieltjes zijn niet meer weg te denken binnen huishoudens. Voordat ik moeder werd had ik bepaalde principes over, maar die zijn gauw bijgesteld sinds Olivia is geboren. Ze trekt toch naar de electronica toe en merk dat ze er bijzonder handig mee is. Extra leuk dan ook dat er een mooie prentenboek is gelanceerd waarin het mobieltje wordt betrokken. Gelukkig niet met beeldscherm maar hij speelt wel een prominente rol in het boek. Ook dit boek bevat humor en was daarom al snel favoriet om te gaan lezen. Je koopt het boek van Milja Praagman hier voor €14,99.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *