Rond het tweede jaar zijn de meeste peuters wel klaar voor een loopfiets. Een handige bijkomstigheid is dat de motorische ontwikkeling en het evenwichtsgevoel op deze manier worden getraind en je hoeft de buggy niet meer overal mee naartoe te slepen. Na 2 jaar is het in- en uitklappen hiervan namelijk nog steeds hogere wiskunde voor me. Voor Isa haar tweede verjaardag ging ik dus op zoek naar de perfecte loopfiets. Ik kwam uit bij Veloretti Amsterdam! Nog nooit van gehoord? Dan moet je echt even verder lezen!

Toen ik op de website van Veloretti Amsterdam terecht kwam en het verhaal erachter las, was ik direct helemaal verliefd op hun concept. Een no-nonsens fietsenfabrikant opgericht door een aantal liefhebbers met een passie voor design en retrofietsen. Zelf konden ze geen leuke en betaalbare fiets vinden, dus begonnen ze maar een eigen fietsenlijn. En met succes! Want zeg nu zelf, heb je ooit zo’n hippe, zomerse fietsen gezien?

Keuzes, keuzes, keuzes

Wij waren in ieder geval meteen verkocht. Dit ging hem worden!  Nu nog een kleur kiezen. We waren er al snel uit dat het Minty Mint of Dark Pink ging worden en met het oog op de toekomst kozen we toch maar voor de meest veilige kleur. Je (Lees: de man) moet hem thuis wel nog even in elkaar zetten, maar een kind kan de was doen. Ray draaide er zijn hand in ieder geval niet voor om en binnen 10 minuten stond de Veloretti Mini Minty Mint in vol ornaat te shinen in onze hal! Het viel direct op hoe degelijk en wendbaar de fiets is.

Loopfiets Veloretti Mini of Maxi

De Veloretti Mini is er voor kids van 2 tot 4 jaar. Voor oudere kinderen is er de Veloretti Maxi, waar je ook zijwieltjes aan kunt bevestigen. In het begin had Isa het principe ‘zadel’ nog niet helemaal onder de knie en liep ze, heel ongemakkelijk, met het fietsje tussen haar benen. Een week later racete ze ons al voorbij. Het liefst zo hard mogelijk en bergaf. Inmiddels zijn we 3 maanden later en is Isa nog steeds helemaal gek op haar Veloretti. Waar ander speelgoed na 3 dagen al ergens in een hoekje stof ligt te vangen, moet de Veloretti overal mee naartoe. Een groot succes dus! En een echte aanrader als je op zoek bent naar een hippe, anders dan anders loopfiets.

Loopfiets viloretti

X
Simone

Ps – Veloretti Amsterdam maakt ook fietsen voor volwassenen! Halloooo Moederdag!

3 Comments on Summer… Veloretti Season!

 1. Nathalie - Volgmama
  4 mei 2017 at 08:44 (1 jaar ago)

  Wauw, die is echt gaaf! Ik ga zo meteen even kijken op hun website. Veel plezier met het fietsje.

  Beantwoorden
 2. Es
  4 mei 2017 at 16:15 (1 jaar ago)

  Leuk fietsje! Die wil ik ook wel voor Noah!

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *