Wat is er nou gezelliger dan er op een zonnige dag even spontaan op uit te gaan en lekker te gaan picknicken. Het behoeft geen enorme voorbereiding, je kan het zo duur maken als je zelf wilt en kan bijna overal. Lees hier tips voor picknicken in een weiland en scoor nu alvast de leukste picknick musthaves!

picknicken

Bij ons op de boerderij komt het in de zomer (drukste seizoen) nog al eens voor dat we achter op het land gezellig even met z’n allen eten. Tijd om aan de keukentafel te zitten is er dan niet. Josephine vindt het allemaal reuze leuk. Banjeren door het gras, kijken naar de trekkers en genieten van de buitenlucht. Wij genieten op onze beurt van ons kleine boerinnetje.

Picknicken in het weiland

Hoe lief is dit picknickkleed met eendjes, shop hem hier.
picknicken

Zelf geen boerderij maar wil je wel graag in een weiland picknicken? Natuurlijk kan dat! Let alleen wel even op de volgende zaken:
– Laat geen spulletjes achter. De resten maait de boer mee en vervolgens komt dit in het voer van de koeien. Helaas hebben wij ook een keer afscheid moeten nemen van een koe omdat hij ‘scherp’ in zijn maag had.

Deze fleurige plastic waterfles en presenteerschaal shop je hier.

Picknicken

picknicken

– Leuk hè die nieuwsgierige koeien. Maar heb je er ook al eens aan gedacht dat er stieren tussen kunnen lopen? Hoe lief de stier ook lijkt, ze zijn nooit te vertrouwen. Ga daarom voor de zekerheid niet tussen de koeien picknicken maar bijvoorbeeld in de berm ernaast.

Geen zin in de afwas, check dan hier dit leuke houten bestek met mint kleurtje.

picknicken

– Gaat de hond ook mee? Wat gezellig! Zorg er dan alleen voor dat de hond niet in het weiland komt. Veel honden dragen namelijk de bacterie neospora met zich mee. Wanneer de behoefte van de hond in het voer van de koeien terechtkomt zal de de koe haar kalfje veel te vroeg verwerpen (vroeggeboorte).

Deze leuke rieten tas kun je niet alleen gebruiken voor het picknicken maar dit winkeltje maakt hier ook geboortegeschenken van. Shop hem hier.

picknicken

– Last but not least, laat de hekken gesloten. Zo blijven de koeien fijn aan de kant van het hek waar ze horen.

Compleet melamine eet/drink setje met cowboys voor de kids. Shop hem hier.

picknicken

Wellicht denk je nu, hmm dit klinkt allemaal wel erg betuttelend. Waarschijnlijk ben je dan al goed op de hoogte maar helaas maken wij bovenstaande situaties soms nog altijd mee en informeren wij hier daarom graag over.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *